петък, 4 декември 2015 г.

Валери Симеонов: Първанов е в топла връзка с Доган

Лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов има изключително топла връзка с ДПС и почетния председател на движението Ахмед Доган. Това обяви съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Според него именно благодарение на Доган Първанов спечелил вторият си президентски мандат.

Симеонов коментира и изключването на Полина Карастоянова от парламентарната група на Патриотичния фронт.

"Тя е подкрепила текст, който е лобистки и подкрепя големите алкохолни картели", каза лидерът на НФСБ.

Карастоянова е подписала промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които въвеждат ограничението ракия да се вари само шест месеца в годината и казаните над 500 литра да се лицензират като данъчни складове.

"Тя зае позиция, за която не е уведомила нито мен, нито колегите от НФСБ. В петък следобед тя предлага законопроект на няколко души от ВМРО. Те не са подготвени и го подписват, тъй като са били подведени от нея", разказа хронологията на събитията Симеонов.

Според него промените в този закон ще развържат ръцете на администрацията да се "разправя с всеки, който не е удобен", а хората да се крият и да варят ракия нощем.

Преди година Карастоянова оглави парламентарната комисия по културата и медиите, след като Слави Бинев бе принуден да се оттегли от този пост под натиска на протести в гилдията и гражданско недоволство.

Симеонов високо оцени вътрешния министър Румяна Бъчварова, която според него било по мъж от много свои предшественици. От коалицията му подкрепяли и финансовия министър Владислав Горанов.

За министрите той каза: "Как да прибързаме това са живи хора. Като махнем някяго, кого ще сложим, някой който ще го вземем от банката за супермени ли?"

Симеонов отрече, че в парламентарна група на ПФ има раздор.

"Вие наистина ли смятате, че Полина Карастоянова може да обърне нашата коалиция", попита той иронично.

На въпрос дали има мерени на силите между НФСБ и ВМРО, Симеонов отговори отново в специфичния си стил: "Аз съм 10 години по-голям от него. Удряте сериозен шамар върху моя партньор."