събота, 26 декември 2015 г.

Лютви Местан и новите лидери в ДПС се разминаха край Могиляне

Лютви Местан на поклонението.
Лютви Местан и тримвиратът, който в момента управлява ДПС се разминаха по пътя между Могиляне и гробището на селото.

Това се случи, след като бившият партиен лидер се поклони пред гроба на бебето Тюркян.

На връщане колоната автомобили придружаваща Местан и турския посланик се размина с тримата съпредседатели на ДПС, които вървяха пеш начело на голяма група активисти тръгнали на поклонение на гробището.

Местан на турски в Могиляне: Не съм куче нито на ДПС, нито на държавата

Изключеният от ДПС заради предателство към националните интереси Лютви Местан скандално проговори на турски в Могиляне.

"Не съм куче нито на ДПС, нито на държавата", обяви на турски език Местан пред погледа на турския посланик Сюлейман Гьокче и на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Около тях са представителите на ДПС Айдън Али и Шабан Али.

Депутатите Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед обявиха в Момчилград, че напускат парламентарната група на ДПС.

Хафъзов подчерта, че актът на изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан, е недопустим и циничен и означава предателство спрямо каузата ДПС. Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който и днес се движи в групата на Местан заяви, че ако и местната структура се получи разминаване на позициите, дори минимално, мястото му няма да бъде там.

Все още няма яснота раждали се нов проект в българската политика, но депутатите декларираха, че са получили подкрепата на избирателите в своите райони. Лютви Местан подчерта, че дори и хиляда пъти да трябва да му отрежат главата, пак би застанал зад декларацията определена от Ахмед Доган като тежък гаф.


 Отцепниците и изгоненият от лидерството бяха посрещнати с бурни възгласи на одобрение от стотици жители на Момчилград, които изразиха подкрепа за тях. Очаква се да започне възпоменателният митинг в центъра на града в памет на жертвите на тоталитаризма и комунистическия режим. В него отново ще се включат тримата съпредседатели на ДПС - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.



Обновена!