четвъртък, 10 декември 2015 г.

Официалният имейл на ДБГ бил хакнат: Кунева изобщо не е оттегляла подкрепата си за кабинета

Фалшиво прессъобщение извади партията на вицепремиера Меглена Кунева Движение България на Гражданите (ДБГ) от правителството. То бе разпространено от официалния имейл на движението и новината бързо бе тиражирана. Оказа се, че имейла е хакнат.

Кунева изобщо не е оттегляла подкрепата си за кабинета.

"Съобщението е фалшиво", заяви Меглена Кунева Ние не бихме предприели такива прибързани и нервни действия. Тепърва предстои да обсъждаме помежду си как ще реагираме.

Текстът на прессъобщението гласеше, че ДБГ "не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи".

"От днес народните представители от ДБГ считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство.  Изхождайки от горното, Изпълнителният съвет на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива", пишеше още във фалшивото прессъобщение.


Текстът завършваше с твърдението, че нито председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове в настоящото правителство.