четвъртък, 10 декември 2015 г.

Бойко вкарал гол, а вие се занимавате с нЕкви оставки

Едно видимо отсъствие правеше впечатление по време на вчерашното ключово заседание на Народното събрание.

Новината, че министърът на правосъдието Христо Иванов е подал оставка, завари премиера Бойко Борисов на футболния терен.

В парламента тече инфарктното второ четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа. Тече и важен мач. Толкова важен, че е ангажирал цялото време и внимание на премиера. Бойко Борисов играе с екипа на "Витоша" (Бистрица) срещу ветераните от "Миньор" (Перник). 

Мач за ветерани. Борисов пристига около 20 минути преди началото, разгрява и се мята самоотворжено в играта. Точно по това време започва обсъждането на ключовия текст за съотношението на квотите в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

14,55 ч.  Христо Иванов подава оставка. "Мисля, че оттук-нататък няма политически ресурс за осъществяването на реформата", обяснява малко по-късно.


15,05 ч.  На терена съдията отсъжда дузпа за "Витоша". Никой няма съмнение кой ще е изпълнителят й. Борисов се засилва, вратарят обаче хваща ъгъла и избива топката. Акцията на "тигрите" продължава. Съотборник на Борисов му подава отличен пас и премиерът не изпуска новия шанс. Гооол! Радост по трибуните. Малко след това Борисов си тръгва. Мачът завършва с 6:3 за "Бистришките тигри".

Видео