сряда, 13 януари 2016 г.

Първи работен ден на парламента за 2016 година

Новите управляващи ДПС стават на крака пред Пеевски
Днес за Народното събрание е първият работен ден за 2016 г., а политическите размествания са вече факт- бившият лидер на ДПС Лютви Местан зае ново място в пленарната зала.

На 24 декември 2015 г. Местан беше отстранен от поста председател на движението и изхвърлен от партията. По-рано тази седмица бившият лидер напусна парламентарната група на Движението, като беше последван от Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов, Шабан Дурмуш, Айдоан Али и Венцислав Каймакамов.

Основните критики към Местан дойдоха от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който определи декларацията за сваления руски самолет, прочетена от Местан, като грешка.

Отлъченият от движението дойде в парламента секунди преди началото на заседанието, най-вероятно за да си спести вниманието на медиите. Той и останалите отцепници заеха места на последния ред в парламента.

Преди депутатите да се заемат с дневния си ред председателят на НС Цецка Цачева прочете заявленията на шестимата депутати за напускане на групата на ДПС. "Желанието им да напуснат групата е във връзка с несъгласието им с изключването на Лютви Местан от Движението за права и свободи", уточни Цачева.