събота, 9 януари 2016 г.

Разкрития: 500 мигранти опитали да нахлуят в нощни клубове в Германия в новогодишната нощ

Около 500 мигранти са се опитали да нахлуят в няколко нощни клуба в германския град Билефелд, съобщава в. Die Welt. Инцидентът се е случил в новогодишната нощ.

Първоначалните информации тогава бяха, че е имало леки сблъсъци между полицията и бежанци в града. Изданието обаче съобщава, че причина за сблъсъците е бил опит на около 500 мъже да нахлуят в нощен клуб в града.

Управата на клуба на няколко пъти е викала полиция на помощ. След това тълпата се е разпръснала, но е имало нови опити за нахлуване в други клубове на по-малки групи. Инцидентите са се случили в периода от 23 часа вечерта на 31-ви декември до 01:30 часа сутринта на 1-ви януари.

Die Welt се позовава на полицейския долкад, в който е посочено, че в единия от клубовете също е имало сексуални нападения над жени подобно на тези в Кьолн. Цитиран е и свидетел, който е заявил пред полицията, че хората в клубовете са били принудени да прибягват до физическо насилие, за да помогнат на жените да избягат.

В доклада е отбелязано още, че агресията и действията на групите срещу полицията е била непредвидима. Пред Die Welt полицията не коментира съдържанието на доклада, но потвърждава, че е получила няколко оплаквания от жени, че са били обект на сексуални атаки.

Новината идва на фона на увеличаващия се брой сигнали от нападнати жени в Кьолн, Хамбург и Щутгард. По-рано днес германският канцлер Ангела Меркел обяви, че се работи по промяна на закона, която да улесни депортирането на мигранти, които са извършили престъпления на територията на Германия. Меркел обяви, че броят на пристигащите мигранти в страната е "твърде голям", въпреки че е намалял през последните месеци.