четвъртък, 21 януари 2016 г.

Лозан Панов: Този път няма да стане така!

Не повярвах нито на очите си, нито на ушите си на това, което се е случило вчера. Искам само да кажа категорчно, че този път няма да стане така! Защото не може всички да са маскари. Ако щете, го наречете разделение.

Това каза тази сутрин председателят на ВКС Лозан Панов, който поиска думата в началото на заседанието на ВСС (анов не присъства вчера, когато Соня Найденова бе свалена от представляващ, б.р.)

Вчера съдебното правителство достигна дъното на общественото доверие. А когато ВСС е стигнало дъното на общественото доверие, то да не се съмняваме че българските граждани на улиците, в съдебната палата подлагат под съмнение всички решения.

Рибата се вмирисва откъм главата. Това, което се случи в последните дни, води до натиск. Само справедливостта трябва да спре тази агресия.

Връщането на справдливостта означава изчистване на върховния орган.

Тази колективна наглост и арогантност, която проявяваме, няма да остане безнаказна и парата рано или късно ще избие.

След изпратеното съобщение миналия четвъртък последва поредица от лъжи и манипулации към мен.

Недоверието е подходяща среда за развитие на статуквото . Ние непрекъснато влизаме от скандал в скандал и всичко приключва без резултат. Но пък в обществото се натрупва усещане за безнадеждност.

След скандала миналия четвъртък последва внезапна смяна на представляващия.

Избран е колега, над когото са надвиснали най-големите подозрения за подаване на съобщението.

Днес публично заявявам, че отказвам да ме представлява г-н Узунов, докато не изпрати разпечатка от мобилните си телефони за миналия четвъртък.

Призовавам и всички останали колеги, защото този път трябва някой да понесе отговорност.

Ако това не се случи, тогава призовавам всички членове колективно да не участват в заседанията на ВСС.

Оказвам да бъда част от всичко това. Призовавам цялата магистратска общност да упражни натиск за разкриване на истината.

Смятам, че г-жа Найденова в качеството си на представляващ към онзи ден би могла да изиска такива разпечатки.

След това председателят на ВКС напусна заседанието.

Преди това пред журналисти Панов каза иронично: Приемете, че всичко, което се говори за мен от декември и особено в последните седмици, е истина.

Димитър Узунов най-накрая взе думата и каза, че след като се е запознал с изказването на председателя на ВКС, не му остава нищо друго, освен да си покаже разпечатката.

"Той поиска от 9.30 до 12.30 ч - аз сега ще изляза и точно това ще направя. Искам да уточня, че работя и комуникирам само с един телефон, който всички знаете."
 След което и той напусна заседанито, за да вади разпечатка.


Веднага след изказването на Узунов се включи Соня Найденова и подсети това да направят и останалите 10 членове, които до момента не са декларирали, че ще си покажат разпечатките.
Залата обаче реагира с мълчание.