сряда, 6 януари 2016 г.

Наздраве! ТИР освети магистрала "Струма" с бира "Туборг"

Магистрала „Струма” бе осветена и с бира, след като ТИР Волво със сръбска регистрация изсипа стотици бутилки "Туборг.

Инцидентът стана в 14.45 часа днес край Благоевград, на кръговото по което се навлиза в началото на ЛОТ-2 на АМ "Струма" в посока Дупница и София. Над 100 каси, натоварени в благоевградската пивоварна "Карлсберг" за Сърбия, се изсипаха от каросерията на товарния автомобил с регистрация от град Крушевац, поради несъобразена скорост и неукрепен товар. Движението в района е отцепено от полицията, кръговото кръстовище се завърташе като във Великобритания - от ляво, вместо от дясно.

При навлизане с висока скорост в завоя на кръговото, недобре укрепеният товар се е наклонил и над 100 каси с „Туборг” се изсипаха на пътното платно. 

Така отново след откриването на 21 октомври 2015 година, ЛОТ-2 бе „осветен” и с бира на Богоявление. За късмет на водача има останали здрави бутилки. В началото той ги събираше сам, после се включиха и работниците на Водно строителство, фирмата която подържа ГП Е-79 и чиято база е на около 150 метра от инцидента. Товарният автомобил не се е обърнал, само се е скъсал брезентът и са изпочупени шприглите.