петък, 15 януари 2016 г.

Фалшиво съобщение лъже, че "Вайбър" става платен

Фалшиво съобщението, което се разпространява във „Вайбър“ от четвъртък, подвежда потребителите, че от събота приложението ще стане платено.

Спам съобщение приканва потребители, които имат поне 10 контакта в телефона си, използващи приложението, да изпратят съобщението, като така за тях то би останало безплатно, в противен случай от събота сутринта „Вайбър“ щял да бъде платен.

Това е невярна информация, целяща да навреди на репутацията на „Вайбър“ като най-силна апликация в Централна и Източна Европа за изпращане на съобщения и извършване на разговори напълно безплатно, посочват в своя позиция от „Вайбър“.

От представителството в Централна и Източна Европа на приложението за чат и телефония по интернет разпространиха успокоително съобщение до потребителите си.

„Мили Viber потребители, към много от вас днес е било изпратено спам съобщение, че в събота сутрин Viber ще стане платен. Тази информация не е вярна и негов източник не е Viber. Нашата любима апликация Viber е безплатна и ще остане такава за вас и всички Viber потребители в целия свят. Молим ви да не разпространявате спам съобщението от снимката долу, за да предодвратим заедно опасността то да достигане до нашите близки и приятели. Благодарим ви!“, се казва в официалното съобщение.