събота, 2 януари 2016 г.

Сняг ще ни мъчи при „голямото прибиране“

Кой ще ви чисти снега?
Утре, 3 януари, е последният почивен ден от новогодишните празници. Традиционно се очаква трафикът по пътищата на страната да е много натоварен.

Пътната обстановка ще бъде допълнително затруднена и от очаквания сняг. Според метеорологичната прогноза в неделя, с приближаването към Балканите на средиземноморски циклон, ще започнат валежи от сняг, които постепенно ще обхванат цялата страна. Ще се образува снежна покривка. Възможно е в крайните южни и югоизточни райони валежите да са от дъжд и сняг, което ще доведе до опасни поледици.

На шофьорите се препоръчва да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация. "Пътна полиция" ще следи и ще предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 3 януари 2016 г., от 10 до 16,30 ч, в светлата част от денонощието, ще има две ленти в посока Перник – София на път І-1 (Е79) след бензиностанция "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. Така пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път може да възникнат затруднения за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Дано да изчистят този път.