вторник, 12 януари 2016 г.

Немски полицай: Имаме инструкции да не арестуваме бежанци и да прикриваме престъпленията им!

Полицията в Германия е получила инструкции да не арестува бежанци, които се опитват да се скрият от проверки, разказа служител, пожелал да остане анонимен пред в. „Билд“.

„В началото идваха семейства с деца, които бяха образовани, по-голямата част от тях говореха английски. Сега 95% от пришълците са сами мъже. Половината от тях нямат нито паспорти, нито каквито и да е документи“, разказва полицаят. Хората не знаят колко страшно е в действителност положението с мигрантите.

Той дава за пример как се изкривява статистиката на престъпленията, за да се пазят бежанците: „Един мигрант се сби с друг и се опита да му пререже гърлото. После в сводката бе записано тежка телесна повреда, а не опит за убийство, какъвто бе в действителност“.
Служителят на реда се възмущава и как имат заповед, ако в хода на проверка, бежанец се опита да избяга на униформените, те да не го арестуват. „Това е заповед от най-горе. Защото, ако тръгнем да го преследваме, това би било нарушаване на правата му и насилствени действия  от наша страна“, казва полицаят.

Разкритията на „Билд“ идват на фона на събитията от Нова година в Кьолн, при които група от 100 имигранти нападнаха и сексуално малтретираха преминаващите жени и момичета. Случаят умишлено бе крит в продължение на пет дни, а след разгласяването му броят на подадените в полицията жалби надхвърли 500. В полицейската сводка от 1 януари обаче съобщение за масовия инцидент въобще липсва, все едно нищо не се е случило.