събота, 23 януари 2016 г.

Шопингът на Пеевски продължава

С всеки изминал ден расте скоростта, с която депутатът от ДСП Делян Пеевски прибавя нови придобивки към активите си. Ден след като стана ясно, че негова и на майка му Ирена Кръстева фирма е купувачът на врачанския торов завод "Химко", в петък  чрез дружеството "Балканска медийна компания", в което е съсобственик отново с майка си, депутатът е придобил от "БТВ медиа груп" новопостроената централа на телевизията в столичния квартал "Манастирски ливади".

Така срещу близо 25.5 млн. лв. дружеството на Пеевски - Кръстева се сдобива със сградата, специално проектирана с телевизионни студиа, месеци след като получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие "Елит медиа България", което излъчва Канал 3. Вероятно сделката цели да обезпечи телевизията със собствен сграда, но отново не става ясно откъде Пеевски вади парите за вървящите една след друга покупки.

Сградата в "Манастирски ливади" бе построена специално за бТВ, но телевизията така и не се нанесе там заради смяна в собствеността й през 2010 г. Така телевизията остава под наем в студиото си в НДК, а новата сграда е неизползвана и, според изданието, от доста време й се търси купувач. Макар и завършена, сградата има нужда от допълнителни инвестиции за оборудване, за да се нанесе в нея Канал 3.