петък, 29 януари 2016 г.

Кунева не получи подкрепа от Реформаторите за министър на образованието

Лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер Меглена Кунева не е събрала подкрепата на членовете на изпълнителния съвет на Реформаторския блок да е новият министър на образованието, потвърдиха източници от присъствали на сбирката в централата на СДС, продължила от 19 до 23 ч. вчера.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов даде срок до края на вчерашния ден Реформаторите да излъчат наследник на Тодор Танев, те не успяха да постигнат съгласие и насрочиха нова среща за днес в 16 ч. Преди това лидерите на партиите ще разговарят с министър-председателя в 12 ч.

На заседанието номинацията на Кунева е получила подкрепата само на представителите на нейната партия и на СДС, но не и на БЗНС, Народна партия "Свобода и дойстойнство", както и от Гражданския съвет, който е бил представен от депутата Гроздан Караджов. Не е присъствал никой от ДСБ, които в края на миналата година излязоха в опозиция, а днес лидерът на партията Радан Кънев каза, че няма да участва в избора на нов министър. Самата Кунева е на посещение в чужбина като вицепремиер, но днес е участвала по телефона.