петък, 29 януари 2016 г.

Взривиха аптека на Марешки

Аптека на бизнесмена Веселин Марешки е взривена в бургаския квартал "Славейков". Бомбата е избухнала около 03:30 часа, предаде НоваТВ.

Аптеката е разположена в приземен етаж на голям жилищен блок. Към момента иноформация за пострадали няма. Щетите обаче са големи. Екипи на полицията са на място. Провеждат се процесуално-следствени действия.

Марешки за експлозията: Не знам нищо, сега се събуждам!


Не знам нищо, сега се събуждам. Не знам дали става въпрос за моя аптека. Това каза пред bTV Веселин Марешки, бизнесменът, чията аптека беше взривена тази сутрин в Бургас. И допълни: Нека да изчакаме, не вярвам, че в България вече взривяват аптеки и детски градини.
Няколко екипирани мъже със специална
техника слязоха от
 бял бус и се насочиха към мястото на взрива.
Аз съм 25 години в този бранш и не вярвам това да е насочено срещу нас.

Ако е заради цените на нафтата и бензина, би трябвало взривът да е на бензиностанцията ми, смята Марешки, който преди ден заяви, че във Варна нафтата ще стане лев и 50.

Самоделка е взривила аптеката на Марешки

Току-що в Бургас пристигна спецекип от ДОТИ Варна, който започва оглед на взривената аптека на Марешки в Бургас. Няколко екипирани мъже  със специална техника слязоха от бял бус и се насочиха към мястото на взрива. Тук е и шефът на ОД на МВР Бургас старши комисар Калон Калоянов, както и шефовете на 2-ро РПУ и експерти от криминалистичната лаборатория в Бургас.

Засега се знае, че бомбата, избухнала от 03.30 ч. пред входа на аптеката в комплекс Славейков, е самоделка. Какъв обаче е нейният вид и еквивалент, ще стане ясно след изготвяне на вече назначените експертизи, коментира комисар Калоянов.

Обновена!