четвъртък, 28 януари 2016 г.

Разкрития: "Наш" прокурор проверява Ценко Чоков

Нов скандал разтресе село Галиче. Разследване на БТВ показа, че сред гражданското недоволство, което се разрази там през последните дни, вероятно стои доскорошен приятел на кмета Ценко Чоков. Веселин Попов, известен като Унгара е друг влиятелен човек от Галиче, който е разселван на изнасилвания, грабежи, палежи и трафик на наркотици.

Според местните хора Унгара принудил Радослав, който повдигна обвинение срещу кметския син Мартин, да каже, че е бит от него. Именно синът на Унгара се оказва единственият свидетел на побоя в съда.

Потърсена за коментар съпругата на Чоков каза, че не знае какви са отношенията между него и Веселин Попов и дали са приятели.

„Никога не ми е бил приятел, поканен съм бил на неговото тържество, защото сме били добри познати“, коментира от своя страна Попов. Твърди, че има присъди само за ПТП-та. Имам и други обвивния, защото се оказва на практика, че Чоков диктува на прокуратурата, каза още Унгара.

Според разследването на телевизията конфликт на интереси има и при проверката в селото, която се извършва в момента и беше разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров.

Оказва се, че синът на разследващия прокурор Веселин Вътов води дело за побой срещу друго момче от селото, а основен свидетел в негова полза е Мартин Чоков.

Потърсен за коментар прокурорът отрече да му е известна такава информация и не познава кметския син Мартин.
Единственото нарушение, което до вчера е открила прокуратурата по случая Чоков, е че в двор, който е негова собственост се отглеждат 35 елена и благородни кошути, за които той не е могъл да даде обяснение.