понеделник, 18 януари 2016 г.

Бунт в Галиче срещу кмета Ценко Чоков

Село Галиче на бунт срещу кмета си, съобщи Нова тв. 30 души от селото въстанаха срещу Ценко Чоков, който е пети мандат кмет, заради това, че синът му бе освободен от ареста. Кметският син – Мартин Чоков, беше задържан за побой на Радослав Алексиев. 18-годишният Мартин е ученик, вече има една условна присъда.

Прокуратурата му повдигна обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Районният съд в Бяла Слатина обаче го освободи под гаранция от 2000 лева.

Протестиращите срещу Ценко Чоков заплашиха, че Галиче ще се превърне във втора Катуница. Те искат затвор за кмета и синовете му.

"Не се е укривал, а е бил болен, имаше 160 кръвно", обяснява кметът Чоков за сина си, който в по-ранен етап беше обявен за издирване.

Протестиращите обаче са гневни на кмета и семейството му. "Остава и да не го пуснат", коментират те. "Искаме да спре терорът на управника в село Галиче", "Умоляваме лично г-н премиерът да дойде и да види какво става с нас", казаха те пред камерите на Нова тв.

Мартин отрича да е посягал на Радослав. Аргументът му е железен. "Зная го къде живее, къде- в циганската махала. Аз там не ходя."

Самият кмет Чоков, известен със скандалите около името си, е кротък и заема позата на неразбран.

"Има някой, който иска да ме сготви", твърди Чоков. "След пет мандата всичко има и край, това не се носи", казва той и въздъхва.