събота, 30 януари 2016 г.

Цацаров: Няма проблем с есемеса от Борисов до Панов

Натиск е нещо, което може да те уплаши или принуди. Затова изпратеният есемест от Борисов до шефа на ВКС Лозан Панов не е натиск. Това е показване на личната кореспонденция. Това е измислен проблем, категоричен бе Цацаров тази сутрин по „Нова тв“.

Двете каки

Записите са манипулация на определени сили, които целят дестабилизация. Това заяви главният прокурор относно изтеклите записи на разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова. Според Цацаров няма защо да се обръща внимание на тези записи.  "Вижте - имате две записани "каки" (б.р. Ченалова и Янева), имате платформа - "Балканлийкс". Кой държи тази платформа? Имате записи. Тези записи не са СРС. Какво да разследвам?", попита Цацаров. И продължи: "Сценарият е ясен. Защо е толкова словоохотлива тази дама по време на разговорите (б.р. Румяна Ченалова) - тя казва само "не знам", "не помня",

Относно критиките на ЕС в новия мониторингов доклад, Цацаров коментира, че "проблемът при нас е липсата на присъди за корупция по високите етажи на властта. Проблемът, разбира се, е в прокуратурата - вечният виновник".