четвъртък, 14 януари 2016 г.

Агент Гоце нареди на Бойко Борисов да номинира другарката Бокова за ООН

Лидерът на АБВ Георги Първанов отправи ултиматум към премиера Бойко Борисов правителството "незабавно" да номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН или партията му ще оттегли подкрепата си за кабинета.

"МВнР да не протака и да придвижи незабавно писмото с номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Неясната позиция и евентуалното грешно решение на българското правителство по този въпрос може да радикализира поведението на АБВ по външната политика на правителството и да доведе до крайни решения относно участието ни в управлението", заяви бившият президент Георги Първанов, чийто протеже е Бокова.

Според него кандидатурата на Бокова за поста е "много категорична".
От АБВ настояват още да бъдат дадени "ясни указания на българските дипломати в чужбина без двусмислие и двойни игри за подкрепа на кандидатурата на Бокова, тъй като някои от тях си позволяват да работят против тази кандидатура".

"Това не само е грозно, но е обидно за нацията, да го правят наши сънародници е меко казано недопустимо", каза Първанов.

Освен това според него "тук-там се появяват негативни публикации, черен пиар, който тръгва, уви, от българска почва".

"Отказвам да разсъждавам върху хипотезата държавата да не подкрепи Ирина Бокова. Ако това се случи, ще бъде катастрофа за българската дипломация. Казах го внимателно и дипломатично, защото на този етап се опитваме да говорим на дипломатичен език. Но езикът може и да загрубее, това не бива да звучи като заплаха, а просто като реална преценка", заяви Първанов.

"ТАРАЛЕЖ" ПРИПОМНЯ ЛЕКИ СЪОБРАЖЕНИЯ СРЕЩУ КАНДИДАТУРАТА НА БОКОВА: ТУК