сряда, 17 февруари 2016 г.

Борисов спрял поръчки за Пеевски за още 95 млн. лева

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъдат спрени обществени поръчки за 95 милиона лева на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски строителна компания "Водстрой 98".

Темата е била обсъдена на днешното заседание на Министерския съвет. Прекратените проекти са в системата на Министерството на земеделието и храните. Те са за строителство на горски пътища в държавните лесничейства.

Все още не е известно точно за кои региони става дума, на какъв етап са поръчките и какви точно действия ще предприеме земеделското министерство.

Това е втората голяма обществена поръчка, която министър-председателят нарежда да бъде спряна заради съмнения за скрити икономически интереси на Пеевски. В понеделник той разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) незабавно да предприемат действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала „Хемус” – ЛОТ 1 и ЛОТ 2."