събота, 20 февруари 2016 г.

От партията на Кунева ще харчат парите за българското Председателство на ЕС

Вече е готов сайтът, който трябва да събере всички документи и новини, свързани с предвиденото за 2018 г. българско Председателство на Съвета на Европейския съюз.

Сайтът http://www.eu2018bg.bg/ е факт в интернет пространството, но не е довършен. Присъстват само нивини, свързани с основната документация за Председателството и с изяви на Меглена Кунева.

Проверка показа, че собственик на домейна на този сайт е фирмата БИЛДИНГ ПРОПЪРТИС ХОЛД ЕООД. Неин управител според Търговския регистър е Веселин Тодоров Тодоров, който е и управител на Сиела Норма АД., както и един от учредителите на ПП "Движение България на гражданите".

Той е и председател на Асоциация "българска книга", която обединява най-големите български издателства. Най-сериозните му интереси са в бизнеса с учебници.
На 20 август 2013 г. Консорциум „Сиела-ЦАПК“ печели два отделни лота за 5.4 млн. лева и 4 млн. лева – за „Лицензиране абонаментно право право на ползване на софтуерни продукти на Microsoft за нуждите на образованието и науката в България“.

„Сиела Норма“ е усвоила близо 10 млн. лева само за една година – през 2013 г., и само от обществени поръчки на МОН“.