сряда, 17 февруари 2016 г.

Първи вот на недоверие срещу втория кабинет на Борисов

Депутатите ще обсъдят вота на недоверие срещу правителството за здравната политика.

Това е първият вот на недоверие към втория кабинет на премира Бойко Борисов. Той е подписан от депутате на БСП и ДПС, както и от двама независими народни избраници - Велизар Енчев и Георги Кадиев. Вотът на недоверие обаче не е подписан от депутата от ДПС Делян Пеевски.

Гласуването на внесения вот на недоверие трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Часове преди началото на обсъжданията здравният министър Петър Москов се срещна с парламентарната група на ГЕРБ. На срещата са били обсъдени отправените от опозицията критики към здравната политика.

След срещата председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов обяви, че "след като министър-председателят стои зад министър Москов, като най-голяма парламентарна група и като мандатоносител ГЕРБ също стои зад него".

"Нямаме абсолютно никакви притеснения относно стабилността на правителството, както за подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов, така и на здравния министър Петър Москов", посочи още Цветанов.

Москов: Вотът на недоверие не ме интересува

"Вотът на недоверие не ме интересува", така здравният министър Петър Москов коментира преди началото на здравната комисия готвения от опозицията вот на недоверие заради здравеопазването.

Според министъра политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие. "Те спекулират с майчиния инстинкт, което не само не е политическо, то е долно и нечовешко", каза той.

„Нека внасят вотове на недоверие, нека пишат лъжи за мен, за министерството, за каквото и да е. Но нека да разграничим това от събуждане на обективни страхове и примитивно въздействие върху майчиния инстинкт”, допълни Москов.