четвъртък, 24 март 2016 г.

12 афганистанци са задържани до хотел ''Плиска''

Група от 12 афганистанци са задържани около столичния хотел "Плиска".

Това съобщиха източници от МВР. Информацията идва на фона на новината за евентуална бомбена заплаха в същия район.

По-рано американското посолство в София разпространи информация за възможен атентат около хотел „Плиска“. Преди минути премиерът Борисов успокои, че информацията за готвен атентат в столицата не отговаря на истината. Проверката на Борисов е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин.

От МВР: 

Днес, около 10.00 часа, в района на бул. "Цариградско шосе" служители на СДВР са подали сигнал към шофьора на микробус „Фолксваген Шаран" за спиране и извършване на проверка. Мъжът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил.

Незабавно са били предприети заградителни действия. След кратко преследване бусът бил спрян и въпреки оказаната съпротива от страна на водача, полицейските служители предприели действия за проверка. В превозното средство са установени 12 мъже – чужди граждани, по думите им, от Афганистан.

Шофьорът на микробуса Б.Б. /58 г./ от София, криминално проявен и осъждан, и чужденците са отведени в столично районно управление.

Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.