петък, 18 март 2016 г.

Ген. Атанасов: Ядосан съм от евтините филми на моя приятел Борисов

"Много съм ядосан от цялата тази работа и от евтините филми на моя приятел Бойко Борисов". Това заяви за "Здравей, България" депутатът от ДСБ генерал Атанас Атанасов.

Атанасов коментира реакцията на премиера, че не е знаел за декларацията, по следния начин: "Това е една имитация, много слаб театър. Риторично питам как може хора като Караянчева и Ненков, които лично от Борисов са посочени да бъдат в листите, сега му се зъбят, а той в Брюксел се прави на изненадан. Това е несериозно".

"Нека Борисов дойде в парламента и да го питам защо остави всички хора на сарайско-библиотекарската групировка на възлови позиции в службите за сигурност. Основната причина да подам оставка като председател на Вътрешната комисия е, че Борисов влезе в ортаклък с Доган да останат хората, назначени по времето на Орешарски", изтъкна той, като уточни, че става въпрос за служители на ДАТО, ДАНС.

"Управляващите страшно искат ДСБ да напусне Реформаторския блок, но това няма да стане - ние този блок сме го създали и няма да го продадем", казва Атанасов.

"Прояли сте институциите от корупция. ДСБ ще бъде основа на блока, който ще ви свали от власт", каза Атанасов. "Сега на премиера ще му се види нагорнище, аз досега мълчах", закани се той.