вторник, 1 март 2016 г.

Депутатите забраняват къмпингуването на плажа

Дали къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа да бъде забранено и наказвано с високи глоби до 10 000 лв. ще решат окончателно днес депутатите на извънредно заседание като гласуват на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Спорната точка е част от проект с предложения плажовете Корал, Карадере и Иракли да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там.

Законопроектът за Черноморието е и първата точка в дневния ред на парламента, който започва работа в 12 часа на обяд. Поправките в закона (изготвен от Министерски съвет) бяха внесени между първо и второ четене от председателя на комисията Найден Зеленогорски и група депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок преди седмица. По-рано от гражданската квота вкараха идентичен проект със същите предложения за защита на Иракли, Карадере и Корал, но без новата точка, забраняваща къмпингуването, нощуването и паркирането в зона А извън определените за това места.