понеделник, 28 март 2016 г.

Разкрития: Шеф на "Булгартабак" и Lafka с луксозен хотелски комплекс

Бившият изпълнителен директор и прокурист на "Булгартабак холдинг" Иван Биларев, който в момента е в борда на директорите на дъщерната компания на холдинга "Табак маркет" (Lafka) е собственик на най-новия луксозен хотелски, спа и винен комплекс в България.

Комплексът Uva Nestum Wine&SPA, който е проектиран от арх. Лило Попов, спечели престижната награда "АРХИТЕКТОН" на Съюза на архитектите в България (САБ), съобщи организацията.

Местни медии отразяват вдъхновено откриването на комплекса на 21 март:

"Както домакинът Иван Биларев призна пред своите гости – Uva Nestum Wine&SPA е неговата сбъдната мечта. Мечтата на един предприемач да съчетае бизнес и хоби. Да съхрани семейните традиции и да остане верен на земята и богатствата ѝ. Да отгледа представителни лозя и да произвежда висококачествено вино в собствена изба. Да създава и предлага виното на място, което да привлича ценителите с неповторима атмосфера и естествена хармония. Реализирането на идеята му отнема около 14 години", пише в. "Хроника".

Луксозният хотел Uva Nestum Wine&SPA се намира в непосредствена близост до Гоце Делчев по пътя за село Лещен. На площ от 5000 кв. метра се простират 24 стаи и 9 апартамента с възможност за настаняване до 100 гости и функционално обзаведена конферентна зала със 100 места с модерно техническо оборудване. Той се явява завършващия етап на цялостния спортно-рекреационен комплекс Uva Nestum, разположен на площ от 62 дка.

Иван Биларев е роден на 31 декември 1960 г. Завършва Висшия селскостопански институт в Пловдив. От 1984 г. до 1987 г. е технолог, ръководител в АПК „Неврокоп” - Гоце Делчев, а от 1988 до 1995 г. е зам.-председател на съвета на директорите и заместник-директор по производствените и търговските въпроси в „Гоце Делчев-БТ”.

Председател е на съвета на директорите на „Благоевград-БТ” в периода 1995-1996 г. До 1997 г. е член на управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг” и ръководител на направление „Тютюни”. От 1997 до 2005 г. е председател на управителния съвет на „Никотиана-БТ”. През декември 2005 г. е избран за член на управителния съвет на „Булгартабак-Холдинг” и председател на Съвета на директорите на „София-БТ”. Заема и поста директор на дирекция „Тютюни” в холдинга. От края на ноември 2008 г. е назначен като изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг”.

На 1 ноември 2011 г., малко след приватизацията на холдинга, Биларев беше освободен от поста изпълнителен директор на "Булгартабак холдинг", но след това беше назначен за прокурист на предприятието. На 6 ноември 2015 г. той беше освободен като прокурист.

Иван Биларев е в съвета на директорите на "Табак Маркет" от 12 декември 2011 г., като е бил и изпълнителен директор на предприятието.