вторник, 19 април 2016 г.

Наш фотограф с "Пулицър" за снимки на бежанци

Снимката на Стоян Ненов
Български фотограф от екипа на "Ройтерс" спечели престижната награда "Пулицър" за заснемането на бежанската криза в Европа.

Галерията на "Ройтерс" от тежките мигове на Стария континент, свързани с бежанската криза, съдържа 17 снимки, една от които на българина Стоян Ненов.

Вестник "Ню Йорк таймс" спечели наградата "Пулицър" за международен репортаж, агенция Асошиейтед прес е отличена за журналистика в служба на обществото, а вестник "Вашингтон пост" победи в категорията за национален репортаж, предадоха световните агенции.

Церемонията по обявяване на носителите се състоя в Колумбийския университет. "Ню Йорк таймс" спечели "Пулицър" за най-добър международен репортаж за отразяване на тежкото положение на жените в Афганистан. "Вашингтон пост" беше отличен за създаването на национална база данни за смъртни случаи, причинени от полицаи в САЩ.

Вестник "Лос Анджелис таймс" спечели "Пулицър" за отразяване на гореща новина във връзка с терористичното нападение в американския град Сан Бернардино. Книгата "Черните знамена: възходът на ИДИЛ" на Джоби Уорик получи награда за документална литература.