сряда, 13 април 2016 г.

Целта не е United Nations, New York, NY 10017, a "Княз Дондуков-Корсаков" №2, София, 1000

Лидерът на ДСБ Радан Кънев публикува във Фейсбук коментар по повод вчерашното изслушване на Ирина Бокова в ООН. Според него кандидатурата е провалена за шеф на ООН, но целта е президентските избори. 

Вижте коментара:

Силно разтревожен съм, че екипът на г-жа Бокова води към тежък провал българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Българският кандидат разчита преди всичко на силната подкрепа на страните от Централна и Източна Европа. Отказът на Бокова да осъди ясно комунистическия режим (замазан зад глупостите за "поколението, което се бори за демокрация") и мълчанието за анексията на Крим правят тази подкрепа невъзможна.

В Източна Европа, раната от тоталитарното политическо насилие не е заздравяла, а споменът от скорошните войни и окупации прави темата за неприкосновеност на националните граници болезнено актуална. Кандидат, който мълчи по тези въпроси, няма грам шансове. Екипът на Бокова я проваля там, където трябва да спечели ядрото на подкрепата си.

Въпросът е дали го правят от некадърност, или провалът е умишлен, защото целта не е United Nations, New York, NY 10017, a "Княз Дондуков-Корсаков" №2, София, 1000.