неделя, 1 май 2016 г.

БСП на шествие за 1 май

В последните 30 години в Европа и света правата на труда се смачкват, последните 30 години неолибералната доктрина направи така, че завоюваното в Европа от социалната държава да отстъпи. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков при откриването на митинг-шествието по случай 1 май - Международният ден на труда и работническата солидарност.

Според него, за да има справедливо заплащане трябва отново да има борба. Всичко се запазва и постига с борба. „Не, ние борбата трябва да спечелят тези хора, които чувстват несправедливостта, които чувстват угнетението над труда им.

Те трябва да се осъзнаят и да я спечелят”, допълни председателят на БСП преди да започне традиционният митинг-шествие по случай Международния ден на труда и работническата солидарност 1 май. Събитието се провежда на кръстовището на ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“.

В честването участват председателят на НС на БСП Михаил Миков, председателят на БСП – София Калоян Паргов, народни представители, евродепутати, общински съветници, коалиционните партньори от БСП Лява България и представители на синдикатите.