неделя, 15 май 2016 г.

Поли Генова - четвърта на „Евровизия”! Видео

Линиите на тазгодишната Евровизия  бяха затворни в 0.45 ч българско време. Украйна, Русия и Австралия застанаха единствени пред Поли Генова. Макар че Дами Им - корейка, която представлява Австралия, буквално водеше през цялото време, накрая призът отиде у Джамала от Украйна, с политиески ангажираната "1944".

Поли Генова пя осма, което си беше щастливо позициониране – между изпълнителя от Израел с доста не-поп хит и представителя на домакините, който... Най-любезно казано, в никой случай няма да е новата „Абба” или „Роксет”.

Вечерта беше пълна с грузинци, които свирят брит поп на ниво, не по-лошо от „Блър”, холандци с „типичния” за родината им стил – кънтри, австрийка, която пее на френски и умопомрачително гласовитата Дами от Австралия.

Струва си още да се отбележи руският участник с неговата дигитална полустена, взривната сексапилната арменка, доста разкрепостената азербайджанка, а между тях – „хумористични” скечове, които ти показват, че „Шоуто на Канала” има право на още един шанс.

А, и едни англичани, които опитаха да ни объркат със заглавие, подобно на химна на „Ливърпул”... Ама не беше той, за съжаление

Сред националните журита на 42 държави (които имат 50 % тежест за крайната оценка), огромен коплимент за песента на Генова е, че тя спечели гласовете на спецовете от:

Азербайджан

Ирландия

Босна и Херцеговина

Малта

Швейцария

Дания

Франция

Армения

Латвия

Израел

Белорусия

Норвегия

Австралия

Белгия

Великобритяния

Литва

Сърбия

Македония

Албания

Украйна

Полша

Словения

Черна гора

Във финала участваха 26 конкурсни песни и специалният гост - Джъстин Тимбърлейк.


ВИДЕО: