петък, 13 май 2016 г.

Плевнелиев видя интрига на Костов и Първанов в подкрепата на ДСБ

Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи и издигне за втори мандат. Това заяви президентът Росен Плевнелиев.

Коментарът на Плевнелиев е по повод изявлението малко по-рано днес на лидера на ДСБ Радан Кънев, според което партията призовава президента да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат и предлага всички десни, реформаторски и проевропейски партии да го подкрепят.

Плевнелиев подчерта, че поведението на ДСБ е недостойно и вижда в дъното на това "старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов".

Малко след това от прессектретариата на държавния глава изпратиха съобщение, от което става ясно, че Плевнелиев ще обяви в края на юни дали ще се кандидатира за втори мандат.

Ето какво посочиха оттам:

Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него.

Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и за в бъдеще.