вторник, 3 май 2016 г.

Хората го искали...

"Към днешна дата - абсолютно сигурно".

Това заяви бизнесменът Веселин Марешки пред бТВ на въпрос дали ще се кандидатира за президент. Марешки приведе и аргументи в полза на своята кандидатура.

"Това никога не е било самоцел за мен. Появи се мощно в момента, в който отворихме първата бензиностанция. Аз съм може би единственият на подобно ниво в бизнеса, който ходи свободно по улиците, без охрана. Срещам се с хора, всички казват - трябва да се кандидатирате. Нито един от досегашните президенти не излезе да се изкаже по въпроса за горивата. Хората искат един нормален държавен глава, който да е представителен, който да защитава техните интереси", обясни Марешки.

Днес той внесе в парламента и допълнителни подписи за инициирания от него референдум. Според бизнесмена подписите вече са 510-520 хил., а за да бъде допитването задължително по закон са нужни 400 хил. Марешки е убеден, че наесен неговият референдум също ще е част от допитването към народа, което ще се проведе заедно с президентския вот.

Бизнесменът заяви, че най-важният въпрос от неговата инициатива е този за горивата и дали да бъде въведена държавна регулация върху техните цени, за да не се допускат картели.

"Това е болезнена тема за всеки българин, това спъва развитието на държавата, прави неконкурентоспособен целия бизнес. Само тази промяна би могла да даде тласък на развитието на държавата", убеден е Марешки.
Бизнесменът обясни, че има бензионостанции в 5 различни града. Негови приятели му били казали, че вероятно щял да бъде проверяван с демонстративна акция в офисите му или в дома му. Марешки не отрече, че дори е възможно да е застрашен животът му.

Той се изказа и против депутатския имунитет и партийните субсидии.

"Всеки трябва да носи отговорност за глупостите, които прави. Субсидиите направиха еднопартийна система. С тези пари можеш да си купиш изборите", обясни Марешки.