събота, 28 май 2016 г.

Пак взрив в завода "Арсенал" в Мъглиж, един загинал

/Таралеж/ 

53-годишен мъж е починал при взрив в завод „Арсенал“ в град Мъглиж.

Инцидентът е станал около 22:30 часа снощи. Няма данни за други пострадали.

На място е екип на полицията и следствените органи и разследват причините за инцидента. Прокуратурата е образувала следствено дело.

"Няма опасност за населението и за хората, които работят в завод „Арсенал” в Мъглиж, вследствие на взрива, който стана късно снощи", заяви пред "Фокус" главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Той допълни, че освен загиналият на мястото е имало една жена, която не е пострадала, но се е уплашила.

По думите му, отстраняването на последствията от взрива е било извършено изцяло от служителите на завода и не се е наложила пряката намеса на пожарникарите.

„Най-вероятно причините за инцидента са свързани с технологичния процес в завода. Става дума за преса, с която се обработват взривни вещества. Подробностите ще станат ясни от досъдебното производство”, посочи той.

Припомняме ви, че това не е първи фатален инцидент в завода в Мъглиж: на 25 април тази година двама души загубиха живота си след пожар в "Арсенал", а други няколко пострадаха тежко.

На 19 декември 2014 г. взрив в същия завод уби един и рани други четири души. Тогава причината бе авария на технологичния процес.

На 28 февруари 2014 г. също при взрив в завода загина един работник.