вторник, 17 май 2016 г.

Кръчмари откраднаха Министерския съвет от Бойко Борисов

Находчиви съдържатели на кръчма успяха да си „присвоят“ страницата на Министерския съвет във Фейсбук. Те са съумели да я слеят със своята, която е посветена на едноименния им развлекателен комплекс. Резултатът е, че освен, че по този начин са спечелили близо 1000 последователи, тарикатите са променили на практика и работното място на премиера Бойко Борисов, съобщава "Монитор".

 При кликване върху посочената от самия него месторабота – „Министерски съвет“, от личния му профил потребителите до преди броени часове биваха пренасочени към страницата, на която пише, че „Министерски съвет“ всъщност се намира на улица „Галичица“ 37 в столичния квартал „Лозенец“.

Вместо на сградата на „Дондуков“ 1 пък в нея са публикувани куп снимки на комплекса, който разполага с ресторант бар, ВИП зала, фитнес клуб, масажисти и дори сауна и солариум. На началната страница е обявен и ценоразписът на фитнеса, на който без да подозира Борисов вероятно е давал рамо за по-голяма посещаемост.

След като разбрали вчера от Агенция „Монитор“ за проблема, от МС реагирали мигновено и премахнали препратката от профила на премиера. Освен това от там обяснили, че пресслужбата на „Дондуков“ 1 не поддържа официална страница на институцията.

След създаването на профила на Борисов, някой направил такава на МС и започнал да публикува информация за събитията на премиера. Поради съвпадението на наименованието „Министерски съвет“ тя се „вързала“ автоматично към профила на министър-председателя, създавайки линк към себе си от посочената от екипа му месторабота. А по-късно била слята с кръчмарската страница. Любопитен е и фактът, че от мобилен телефон не се зарежда „обновената“ версия, а предишната, на чиято главна страница се извисява сградата на МС.

Иначе вследствие на „хакерската“ врътка фенове на комплекса в „Лозенец“ са се оказали и редица политици, харесали някога институционалната страница, сред които зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.
Фейсбук страницата на находчивите кръчмари на практика е погълнала изцяло тази на кабинета. Вместо прессъобщения от „Дондуков“ 1, са поместени фотоси и видеоклипове от партита и се рекламират салати.

Вместо Борисов пък, като шеф на „Министерския съвет“ е посочен управителят Емил Халваджийски. Прави впечатление също така, че администраторите са споделили на страницата редица публикации на потребителя Кемил Рамадан Кемал. Както и негова визитка, в която е описан като бизнесмен, който има вилни селища, автокъщи и автомивки, а за капак е и „най-големият производител на пъстърви в Европа“.

Нещо повече твърди се, че Кемал се познавал лично с Рамзан Кадиров, шейха на Дубай – Мохамед и собственика на Манчестър сити - шейх Мансур, който го упълномощил да бъде представител на най-богатия фонд в света. Освен това той бил в „близки отношения и с най-богатия руснак - Алишер Османов“, както и с Ринат Ахмедов и редица други милиардери.

От хвалебствията личи, че именно въпросният предприемач, който очевидно има и политически амбиции, след като е обявил, че е зам.-шеф на партия БНО и умува дали да се кандидатира за президент, е собственик и на комплекса в „Лозенец“.