вторник, 31 май 2016 г.

Кънев към Нинова: Защо не поканихте Борисов пред паметника на Живков?

/Таралеж/ 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира на личния си профил във фейсбук вчерашното поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец от страна на Корнелия Нинова и ръководството на БСП. Кънев попита Нинова защо не е поканила "и другите фенове на Живков", като посочва премиера Бойко Борисов, лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутата Николай Бареков и лидера на АБВ Георги Първанов.

Според Кънев това би било много добър акт на помирение между власт и опозиция

Ето написаното от Кънев:

"Преди два дни, Нери Терзиева публикува разтърсващ спомен от дните, в които диктаторът Живков прогони стотици хиляди български граждани от родината. Акт, с който нанесе на обществото ни рани, които десетилетия не заздравяват и тровят единството на нацията ни.
Преди един ден, другарката Корнелия поднесе цветя на паметника на диктатора. И показа, че БСП вечно ще сипва сол в раните и ще разделя обществото. Напомни ни, че промяната в БСП, превръщането ѝ в разумна левица, не е възможна.

Остава само един въпрос - защо този лявосектантски подход, другари? Защо не поканихте и другите фенове на Живков? Борисов, Каракачанов, Бареков, Първанов?

Какво чудно помирение на власт и "опозиция" бихте спретнали под взора на сатрапа, който три пъти фалира родината си и два пъти опита да я хариже на чужда държава..."