петък, 10 юни 2016 г.

Цитат на деня! Георги Костов: Сигурността в курорта Слънчев бряг е на добро ниво

/Таралеж/ 

Сигурността в курорта Слънчев бряг е на добро ниво, категоричен бе пред медиите главният секретар на МВР Георги Костов.

„След като извършителят на убийството е задържан въоръжен, с оръжието на престъплението, минути след извършването му и е привлечен като обвиняем, и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя“, каза още Костов по повод престрелката пред заведение в курорта в сряда вечерта.

Той допълни, че последните данни, с които разполага МВР, са съобщени от вътрешния министър Румяна Бъчварова в парламента.

Главният секретар на вътрешното ведомство напомни, че все още се издирва един човек, който е съпричастен към инцидента, но неговата действителна роля не е от съществено значение за самото разследване на престъплението.

Георги Костов потвърди, че поводът за инцидента е ясен от самото начало.

„Когато един човек като Димитър Желязков е предмет на такъв обществен интерес нормално е да има всички възможни хипотези, а хората имат право да ги изказват“, каза Костов в отговор на въпрос дали имат основания за съмненията, че точно битов скандал е причина за престрелката в Слънчев бряг. „Ние говорим с факти и те са такива“, повтори той. Но отказа да уточни колко струва едно паркомясто, където е възникнал инцидента, защото не влизало в служебните му ангажименти.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион, очевидно е в полезрението на МВР и очевидно плод на тази активност на МВР е и присъдата на въпросното лице, която той е изтърпял“, каза Костов. И продължава да е предмет на нашия интерес, заяви той.