понеделник, 27 юни 2016 г.

Гоце Първанов от Москва: Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия

Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов на форум в Москва и призова за снемане на евросанкциите срещу Руската федерация. В неделя той участва в кръгла маса на тема: "Светът през 2016 г. Предизвикателства и възможности" в рамките на XV конгрес на управляващата партия на президента Владимир Путин "Единна Русия". Той присъства като почетен гост, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Сергей Наришкин предал "специални поздрави на Георги Първанов от президента на Руската федерация Владимир Путин".

С председателя на Висшия съвет на партия "Единна Русия" Борис Гризлов допълнително бяха обсъдени възможни насоки за развитие на контактите и сътрудничеството между двете партии, се казва още в съобщението.

Споделено било, че предстоящата годишнина от Руско-турската освободителна война е подходящ повод за иницииране на различни съвместни прояви на научни структури, граждански организации и други, в които двете партии биха могли да вземат дейно участие. Георги Първанов заяви готовност от страна на АБВ да предложи приемането на национална програма за отбелязване на юбилея.