петък, 10 юни 2016 г.

Ердоган си замина от САЩ обиден, охраната му се сдърпа с агенти на спецслужбите


/Таралеж/ 

В. "Хюриет” съобщава, че са възникнали разногласия между турския президент Ердоган и организаторите на траурната церемония по прощаване с тленните останки на боксовата легенда Мохамед Али в четвъртък, когато се е състоял религиозният обряд. Днес  Ердоган трябваше да присъства и на официалното гражданско  траурно шествие и погребение на звездата на спорта заедно с няколко знакови политически лидери.

Това обаче не се случило, тъй като Ердоган реагирал бурно на отказа на организаторите да покрие ковчега на Али с плат с изображение на мюсюлманска светиня в Мека. Турският президент и сунитският имам, който оглавява Агенцията по религиозни въпроси на страната - Мехмет Гьормез, също така  поискали да бъдат прочетени текстове от Корана. Това обаче също им е било отказано.


Според  "Хюриет” в град Луисвил е имало и леко стълкновение между охраната на Ердоган и агенти на спецслужбите на САЩ. След като присъствал на прощалната церемония по ислямски обред, Ердоган решил да не участва в самото погребение и в шествието и си заминал.

ВИДЕО: ОХРАНАТА НА ЕРДОГАН В СХВАТКА СЪС СПЕЦЛУЖБИТЕ НА САЩ