петък, 1 юли 2016 г.

Най-бедната община в България купува лимузина за почти 100 бона

Пореден скандален случай на покупка на автомобил в малка българка община.

Става дума за една от малките общини в област Силистра - Кайнарджа, чието население по официални данни е 5 251 души. Освен всичко друго, Кайнарджа е известна и като най-бедната община в страната, а безработицата е огромна.

Това обаче не пречи на управниците в общината да си пуснат обществена поръчка за суперлуксозен служебен автомобил. Цената на новото возило, което ще управляват в Кайнарджа е 75 800 лева без ДДС. След начисление на данъците се оказва, че в силистренската община ще трябва да се бръкнат за почти 100.000лв. за новата си придобивка.

За крупната сума ще се купува лек автомобил, но не какъв да е. Дизеловата машина ще трябва да е минимум 150 конски сили. Шестстепенната скоростна кутия върви в комплект с 4 по 4 задвижване, за да може кайнарджии да не срещат трудности с какъвто и да е терен или препятствия.
Кмет на града е Любен Жеков Сивев, излъчен на поста от партия ГЕРБ. Общинският съвет също е доминиран от ГЕРБ, като управляващата партия има шестима представители в местния парламент, а ДПС, Реформаторския блок и БСП имат съответно 3:2:2.