петък, 1 юли 2016 г.

Протест посреща в София "вълците на Путин"! Обновява се

Протест срещу шествието на руската рокерска група "Нощни вълци" и контрапротест в подкрепа на мотористите се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата. Преди пристигането на "Вълците" възникна леко спречкване между представители на двете групи. Те обаче бяха разтървани от полицията.

Двете групи наброява близо 150 души. Сблъсъкът станал, след като един от контрапротестиращите хванал за гушата момче от другата група. Според непотвърдена информация нападателят е привърженик на футболен клуб.

Между двете групи бяха разменени поредица от обиди, а след сблъсъка полицията ги раздели като образува кордон. Протестиращите носят плакати с надпис „Путин, прибери си помиярите“ и „Путин – терорист“.

Предстоящото шествие в София се провежда при засилени мерки за сигурност. Градските власти разрешиха провеждането на мотошествието часове преди влизането на "Нощните вълци" в София.

***

13:25 ч. Граждани са се събрали около катедралата "Ал. Невски" и не допускат вълците на Путин в храма. Полицията се опита да изведе гражданите от църквата, но те не напуснаха храма.


13:55 ч. Гражданите в храма поддържат диалог с полицията. Няма напрежение.


14:20 ч. „Нощните вълци” пристигнаха пред храм-паметника „Александър Невски”.


Групата от руски рокери е около 20 души. Те бяха посрещнати от привържениците си с викове „Русия, а противниците им ги освиркаха.


Обновява се!