неделя, 31 юли 2016 г.

Кой изгаси Бузлуджа?

БСП подава сигнал до прокуратурата заради саботажа над прякото предаване на Националния събор на партията на Бузлуджа в неделя. Това обяви в извънредно изявление лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя е категорична, че това не може да бъде извършено от случаен човек без възможности.

Още вчера от телевизия Канал 3 обявиха, че сезират държавното обвинение. В сигнала си от медията посочват, че имат съмнения бизнес-конкурент да стои зад атаката.
Нинова описа хронологията на събитията в неделя и заяви, че Канал 3 е излъчвала съвсем нормално и спокойно от 10.30 до 11.00 ч, когато беше прекъснат сигналът.

"Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа. Ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване. Официално беше обявено предварително, че прякото излъчване ще бъде от 11.00 часа. От 10,30 до 11.00 телевизията излъчваше нормално и спокойно всичко, което се случваше на върха.

В 11.00 беше прекъснат сигналът. Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване на друга телевизия. Веднага след нейното започване 5-10 минути и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме сателита на БНТ, 10 минути след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ.

Смятаме, че това беше саботаж на националния събор на БСП и на левицата", заяви Нинова.

Нинова посочи, че за спокойното предаване на живо от събора е била осигурена цялата необходима техника. Затова е категорична, че това е саботаж.