петък, 22 юли 2016 г.

Стрелба в търговски център в Германия! Има жертви

Стрелба беше открита в търговски център в Мюнхен, съобщават световните медии.
Според информацията има най-малко 15 жертви.

На мястото се провежда мащабна полицейска операция. Целият район е отцепен.

В ход е полицейска операция. Хеликоптери кръжат над търговския център „Олимпия“ в Мюнхен. Според Баварското радио радио и очевидец на в. „Зюддойче цайтунг“ в търговския
център са се чули изстрели. Полицията е потвърдила, че има много ранени, които лежат по пода. Става дума по първоначална информация за двама атентатори – мъж и жена.

Според част от свидетелите в мола е влязъл човек. Няколко минути той е открил безразборна стрелба. След това спрял да стреля и излязъл.


Говорителка на полицията е заявила за в. Билд: „Става дума за нещо голямо“. Има ранени според очевидци. Предполага се, че всичко е станало в дрогерията на търговския център. Стрелецът е избягал по посока на метрото.

В момента се води стрелба на друго място


Стрелба се води в момента и в МакДоналдс в Мюнхен, минути след като се случи зверският инцидент в търговски център в града, предава РТР.
Метрото в града е спряно.
В търговския център все още не са евакуирани всички, мъчат се да обезвредят този, който стреля в мола на приземния етаж, тръгнал е към подземните гаражи.


На видеото се чуват двайсет изстрела.


Полицията на Мюнхен потвърди информацията за това, че в града действат няколко стрелци. Това предаде ДПА. Първоначалната информация бе за мъж, който откри стрелба в мола „Олимпия”. Там се съобщава за около десетима загинали.

Според информация на "Скай нюз", стрелба е имало и в метрото. Стрелбата е била в района на площад "Карлс плац", но за жертви не се споменава.

Очевидци съобщават за стрелба на Карслплатц, един от най-големите площади в Мюнхен.

Стрелба се води в момента и в МакДоналдс в Мюнхен, минути след като се случи зверският инцидент в търговски център в града, предава РТР.

Местни медии съобщават и за стрелба на "Мариенплатц".


Полицията е потвърдила че има няколко убити и тежко ранени.

Може да гледате на живо какво се случва в Мюнхен ТУК

Обновена!