понеделник, 8 август 2016 г.

Най-накрая погнаха БСП за боклука на Бузлуджа

Всяка година след събора на БСП Бузлуджа тъне в боклуци, които се развяват от вятъра цяла година.

Най-накрая депутатът от гражданската квота на Реформаторският блок Петър Славов попита управляващите: Допустимо ли е това?.

Славов сезира и пита Министерство на околната среда и водите дали ще извърши проверка за замърсяването на Бузлуджа от БСП. Петър Славов добавя, че освен че се замърсява, никой не се грижи после да бъде изчистено.

"Моля да ме уведомите и за резултатите от проверката, както и за наложените санкции на нарушителите", казва в писмото си до екоминистерството Славов.
До депутата е изпратен сигнал със снимков материал за огромно количество отпадъци, останало след митинга на БСП на 30 юли тази година.

На изпратените до депутата снимки се виждат ясно агитационни материали на социалистите, дръжки на знаменца, както и опаковки от храни и напитки.

Те са разхвърлени на зелени площи в подножието на връх Бузлуджа.
„След БСП и потоп. Както обикновено, след кебапчетата на Бузлуджа, някой трябва да почисти след тях, както се случва и след всяко тяхно управление на страната.

Отговорност на организатора на всяко събитие е да се погрижи за почистването след неговото приключване, което в случая не е направено“, категоричен е Славов.