събота, 17 септември 2016 г.

Въоръжени мъже нахлули в дома на Стоян Александров

Въоръжени мъже нахлуха в дома на бившия финансов министър Стоян Александров. Случката се разиграва вчера сутрин, когато в семейната къща в Горна баня се намирал само 24-годишният син на Александров. При вида на младежа въоръжените мъже избягали. Пред "Дарик" Стоян Александров коментира, че това не е първият случай, в който неизвестни проникват в дома му.

 В рамките на два месеца при подобни обстоятелства са откраднати три папки с документи, свързани с разследването, което в момента прокуратурата води срещу него. Прокуратурата разследва Александров за лихварство, тъй като в качеството си на физическо лице и чрез една от фирмите си е отпускал заеми и срещу него има жалби от кредитополучатели.
При нахлуването в дома му Александров не се е намирал там. Той е пътувал към сесия на общинския съвет. В къщата обаче е бил 24-годишният му син Петър, който подал сигнал в полицията.

Според Александров двамата въоръжени мъже са търсели нещо специално, тъй като преди да установят, че не са сами в къщата, те успели да преровят няколко стаи, сред които и неговата собствена спалня.

"Влезли са първо в моята стая, отворили са гардероби. След това може би са проверявали дали няма някой да ги изненада и когато са отворили неговата врата, са го видели, че стои в леглото с компютъра. Стъписали са се и са побягнали. Той е набрал смелост и ги е преследвал донякъде. Единият е бил със сак, но доколкото разбрах нищо не са взели. 

Преди два месеца изчезна една папка със съдебните досиета на двама от тези, които сега бълват атака срещу мен, а в рамките на последните три дни е изчезнал от папката и на третия - Кирил Русев. Явно обаче тези досиета не ги удовлетворяват и са търсели нещо друго. Аз съм малко недоволен от полицията, защото са изпратили екип, който разследва само опит за кражба, а не търсят други причини", обясни Александров.

Той обясни още, че преди двамата въоръжени да избягат, синът му е чул репликата „Не е той!", което хвърляло друга светлина върху случая.

От МВР обясниха, че към момента разследват всички обстоятелства около влизането с взлом, но са установили, че няма данни то да е било с цел грабеж.