сряда, 21 септември 2016 г.

Толстой се майтапил! Има ли сме неадекватна оценка на изказването

Руският телевизионен водещ Пьотър Толстой, избран за депутат от листата на „Единна Русия”, нарече изказването си за България хумористично и увери, че не искал да обиди страната и гражданите й. Толстой поясни, че просто обърнал внимание на това, че руснаци активно купуват недвижими имоти на територията на България.

 „В това няма нищо лошо и не съм целил да обидя по никакъв начин България или българите”, подчерта той, цитиран от ТАСС. „Учудвам се на толкова неадекватната оценка на това напълно хумористично изказване”, добави новоизбраният депутат. Припомняме, че в Толстой, направи скандално изказване пред журналист на БНТ.

"Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия", заяви тогава Пьотр Толстой, който стана депутат от "Единна Русия" - партията на Путин, която спечели изборите. Знаете, кореспондентът на БНТ му пожела, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България, на което Толстой отговари: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".