четвъртък, 29 септември 2016 г.

Парламентът днес няма да работи

Народното събрание преустанови работа за днес.

Това стана, след като се проведоха три неуспешни опита да се съберат депутатите в пленарната зала. Така поради липса на кворум народните представители днес няма да работят.

Даже се чуха подвиквания от залата - „нека дойде Кристалина Георгиева да осигури кворум”. Дали си заслужава заради една кандидатура, било то и достойна, да се спира работата на останалите институции, тъй като не се регистрираха народни представители от БСП и ДПС, които бяха в залата.

Това заяви пред медиите в парламента неговият зам.-председател, депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Според Главчев поведението на депутатите не е държавническо. Не ме притеснява вотът на недоверие, за който се заговори, тъй като първо трябва да съберат 48 подписа, за да инициират такава процедура, отговори той на въпрос. Очевидно е, че е проблематично това. Те, инициаторите на вота, казват, че е за политика, само че политиката в областта на външните работи трябва да се разграничава от лични кандидатури, каквито са нашите за генерален секретар на ООН, коментира той. И двете ни кандидатури са добри, какво да говорим оттук нататък, допълни Главчев. Може би, и утре ще има повод за бойкотиране на заседанието, посочи той.