неделя, 4 септември 2016 г.

Цитат на деня! Борисов: Българинът се видя с пари

Българинът се е видял с пари и пътува, Туск повтаря тезите на Борисов на срещата на Г-20, а цяла Европа трябва да каже "Добре дошли" на газовия хъб "Балкан", за да тръгне. Това са някои от коментарите, които направи днес премиерът Бойко Борисов от Варна.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск повторил това, което чул от българския премиер по темата за бежанците. Днес Туск на срещата на Г-20 в Китай заяви, че Европа е на предела на възможностите си да приема мигранти.

България няма възможност да приема повече икономически мигранти, Европа също се задъхва. Това заяви пред журналисти във Варна министър-председателят Бойко Борисов малко по-късно.

„Доналд Туск, председател на Европейския съвет, след разговора, който водихме, на практика потвърди всички мои думи, които е чул, че Европа трябва да затвори външните си граници и само политически мигранти да се допускат, докато се решат проблемите”, заяви Борисов.

След което се фокусира върху Афганистан.

По думите му външният министър на страната ни Даниел Митов сега има за задача при следваща среща с външния министър на Афганистан да му зададе въпроса за приемането на афганистанските граждани.

„Харчим по 80 милиона лева на година да държим контингента в Афганистан, а там сега е мирно и спокойно. Сега да бъдат така добри да си изпълнят и техните ангажименти. Ние за икономически мигранти повече възможност нямаме, България категорично, виждате и Европа вече се задъхва до такава степен, че настанаха проблеми там”, подчерта той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар