четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Парламентът ще заседава извънредно утре

Парламентът ще заседава извънредно утре - 14 октомври, след като вчера депутатите изненадващо се саморазпуснаха предизборно до 9 ноември. Заседанието е свикано от Димитър Главчев, изпълняващ длъжността председател на парламента на мястото на Цецка Цачева, която е кандидат-президент на ГЕРБ.

За извънредното свикване бяха събрани 51 подписа от БСП и ДПС в сряда.

В дневния ред на утрешното заседание е отмяната на извънредната почивка, споразумението за икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС и парламентарен контрол.

ДПС поиска в сряда 43-ият парламент да се събере на извънредно заседание, но за да определи дата за предсрочни парламентарни избори и след това да се разпусне окончателно.

Ако депутатите от ГЕРБ и останалите партии, подкрепящи правителството, не са в пленарната зала, пак няма да се събере достатъчен кворум за провеждане на заседанието. От опозицията планират при такъв случай отново да съберат подписи за извънредно заседание.


1 коментар:

  1. Може да няма кворум. Те са майстори на "Тука има, тука нЕма..." Има депутати с по 5 мандата - вече имат стаж за пенсия.

    ОтговорИзтриване