неделя, 6 ноември 2016 г.

"Таралеж" следи на живо класирането на героите за пиесата „Дондуков“! На живо

"Таралеж" следи на живо класирането на героите в пиесата "Дондуков".


КЪМ 19:00 часа - активност 52%

Тетка Цачева - 24,6 %

Льотчикът Радев -  25,8 %

Войвода Каракачан - 13,1 %

Тройчо - 6,7%

Орешак - 6,9 %

Калфата - 4,2 %

Магарешки - 7,8 %

Не подкрепям никого 6,1%

LIVE! Обновява се! 


*НОВИНИ ОТ ИЗБОРИТЕ*


Опашки и напрежение пред много от секциите в чужбина

Опашки и напрежение пред секциите съпътстват изборите за президент и референдума на
много места зад граница.

Традиционно най-много души гласуват в Турция, където на тези избори бе разрешено да се отворят до 35 секции. В Истанбул се стигна до дълги опашки, напрежение, недоволство и изнервеност. Най-голямо е струпването в квартал Авджълар, където на тези избори е разкрита една секция, пет пъти по-малко в сравнение с предишните президентски избори, когато в Авджълар гласуваха над 2500 души.

В Бурса опашките пред избирателните секции са по 60-70 души, но гласуването върви доста бързо, съобщи БНР.

В Северен Лондон бе регистриран рекорден брой гласуващи сутрешните часове и в посолството имаше опашки от желаещи да пуснат вота си от рано. Там са събрани 4 от общо 17-те избирателни секции в английската столица.
Според българите там на тези избори се забелязва значително по-висока избирателна активност, съобщи бТВ.

Във Великобритания има най-много секции зад граница - 53.
Огромни опашки се извиха и в Париж, където гласуването в единствената разкрита секция отнемаше около 2 часа.

***

Премиерът Бойко Борисов събира министрите от кабинета си на среща тази вечер при него в Бояна.

Очаква се, че на нея ще присъства и ръководството на партията и ще бъдат обсъждани резултатите от изборите. Според някои от източниците срещата е насрочена още през седмицата и всички се събират в 19 часа. Изборният ден този път приключва в 20 часа, но партиите със сигурност имат данни от проучванията на агенциите и вече ще знаят приблизителни до финалните резултати.

Борисов вече няколко пъти коментира, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, той ще подаде оставка и ще се върви към предсрочни избори. Още в средата на юли заяви, че "ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта".

***


Трайчо Трайков: Гласувах, за да дам сила на свободните хора

Това заяви кандидатът за президент Трайчо Трайков, който гласува придружен със семейството си в столичната Френска гимназия.

Трайков се аргументира, че „ако не се гласува днес, утре може да ни карат да празнуваме пак Октомврийската революция”. Според него българският президент трябва да е патриот, компетентен и с достойнство. България има своя суверенитет и той се изразява в конституционното устройство на държавата, смята Трайков.

Според негои въпросът е колко умеем да пазим и използваме този суверенитет. Трайков се възползва от машинното гласуване и според него „това е начинът за гарантираме, че изборните измами са сведени до възможния минимум.

***


Росен Плевнелиев: Дано следващият президент е по-успешен и полезен

Радвам се на демокрацията, тя е нещо прекрасно. Винаги се надяваме, че изборът ще бъде мъдър, че следващият президент ще е още по-успешен и полезен. Нека да е за добро! Това каза държавният глава Росен Плевнелиев, след като гласува.

Има толкова много работа в държавата и по света за следващия президент, добави Плевнелиев. Той пожела на наследника си по-спокоен мандат, при който светът да намери своя баланс с участието на България.

***
Премиерът Борисов гласува

Премиерът Бойко Борисов гласува за президент и вицепрезидент на Република България.

Малко след 10 часа тази сутрин министър-председателят пусна бюлетина в 78 СОУ „Христо Смирненски” в Банкя.

Заедно с премиера в изборната секция влезе и зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.


Този ден е като всички други. Направиха се промени в Изборния кодекс, защото целта беше да се даде по-голяма възможност, да се улеснят хората да гласуват максимум всички, които желаят да гласуват в чужбина и в България. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в 10 ч. тази сутрин упражни правото си на глас в Банкя.

Гласувал съм така, както смятам, че е правилно. Най-важното сега е да чуем гласа на хората, да си упражним вота на доверие ние. Вотът за управляващото мнозинство е важен. Нека да мине денят, да видим коя политическа партия колко гласове ще събере - тези, които имат кандидати, няма как да преброим Инициативните комитети, каза още Борисов. 

***

В ЦИК не са постъпвали сигнали, че има места, където не е открит изборният ден 


 Това заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев. Ако на места има секции, които не са отворени поради неявяване на членове на Секционните избирателни комисии, те са длъжни да уведомят Районните избирателни комисии за това. До 8 ч. ако не се явят, трябва бъдат заменени с резервни членове, уточни Андреев.

Пред СИК трябва да бъдат указани телефоните на Районните избирателни комисии, на дежурните в прокуратурата и РУП в случай, че бъдат забелязани нарушения. Няма данни в ЦИК да не е започнал нормално изборният ден и в местата, където ще се произвеждат частични избори за кметове на столичния район „Младост”, село Друмево, община Шумен и село Грохотно, община Девин.

***

Лидер на изселниците в Турция се разгневи, че в секцията в Бурса се говори на български

Лидерът на изселническата организация "Балгьоч" Юксел Йозкан се разгневи на изискването в изборните секции да се говори само на български език. Той упражни правото си на глас за президент на България в Бурса.

"Това не е правило, а дискриминация", казал Йозкан в спор с членовете на избирателната комисия, съобщи "Нова телевизия".

В 3-милионния турски глад право на глас имат около 40 000 гласоподаватели.

В Бурса започна изборният ден нормално. Мобилизирани са хора, които помагат с българския език на избирателите, които не го говорят. В града партиите са организирали стройна организация на вота и избиратели се извозват с автобуси до местата за гласуване.

***


Обновява се!