неделя, 13 ноември 2016 г.

"Таралеж" следи на живо класирането на героите за пиесата „Дондуков“! На живо

"Таралеж" следи на живо класирането на героите в пиесата "Дондуков".


КЪМ 19:50 часа 

Тетка Цачева - 36 %

Льотчикът Радев - 58 %

Не подкрепям никого - 6 %



LIVE! Обновява се! 




*НОВИНИ ОТ ИЗБОРИТЕ*

Поздрав към Бойко Борисов:






Към 18:30 ч. 45,50% избирателна активност.


Почина председател на СИК във Варна

Инцидентът стана в 56 секция в училище „Йордан Йовков” преди по-малко от час.




Фотофакт от „мрежата“: Явно Цецка пада, щото и санирането пада.
Днес има силен вятър в цялата страна.





Цачева: Това е вятърът на победата. Радев: Аз съм моралният победител

"Изненадах се от това, че няма опашка. Днес в Плевен е много ветровито, вятърът е много силен.
Самата аз се изненадах. За мен този вятър, е вятър на победата".

Това каза кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева малко след като гласува.
Тя допълни, че най-малкото, от което се нуждае България в момента е от международна изолация и отказана европейска солидарност.

"Аз съм състезател и боец, който участва до края на битката. Една битка има няколко сражения, днес е последното сражение, аз ще го спечеля. Най-голямото предизвикателство е след изборите в понеделник и когато встъпи президентът е необходима много работа. За да преодолеем тези различия помежду ни, които минават границата на нормалното за мен. В името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна уважавана сред европейските народи и сред съседите, когато е била единна", каза Цачева.

Според нея другото голямо предизвикателство е да се преодолее популизма. Цачева изтъкна, че тя не си е позволила да бъде популист по време на кампанията.
Опонентът й Румен Радев заяви, че е гласувал за "доброто на България".

"Мисля, че водихме етична кампания. За това моралната победа е налице, но политическата тепърва предстои. Това зависи от гласа на вскеи един. Да няма самоуспокоение", каза Радев.
На въпрос за това дали премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка Радев заяви:
"Премиерът достатъчно добре се анализира сам. Достатъчно гадатели и гадателки видяхме на тези избори, включително на правителствено ниво".


Радев отговори на англисйки език на въпрос на чуждестранни журналисти. От отговора му стана ясно, че според него изборите ще са позитивни и ще донесат надежда за България.


Борисов: Категорично подавам оставка, ако Цачева загуби!


Нали не си представяте, че от утре излизам и казвам размислих. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта ако загуби днес. По никакъв начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който гласува на балотажа на изборите за президент и вицепрезидент. Пожелавам приятна игра на "агнешките главички", заяви премиерът.

Запитан дали ще има нова политическа криза премиерът заяви:

"Това зависи от хората. Ако хората я желаят, ще я има".
Борисов каза, че в ГЕРБ са разчели сигналите, дадени от избирателите. Той се обяви още за това партийните субсидии да не са 1 лв. на глас, както гласуваха избирателите на референдума, а да е 0 лв. Според Борисов през този 1 лв. "негодниците е си изпират парите".

"Никога не съм си мислил, че ще бъда премиер, нито мечтата ми е била това", каза Борисов.
И допълни:

"Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезат. Дано българите да са с по-силен инстинкти за самосъхранение. Аз съм човек с морал и достойнство. Няма как за по-горна инстанция ако се гласува и ако вотът на хората е такъв то означава, че трябва да се отиде веднага на преформатиране на цялото  пространство. Нищо мажоритарно няма в това да се правиш на незаивисм, а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова. Неясно е какво ще бъде след това. Днес хората ща кажат дали искат стабилност".


За пореден път Борисов напомни, че предстои председателство на България на ЕС и за това трябва да има пълно спокойствие. Той бе категоричен, че ако ГЕРБ загуби днес вота ще подаде оставка.


Бюлетините къси, виждало се за кого гласува човек

Заради много по-късите бюлетини на балотажа на президентските избори дори при сгъване се вижда за кого е гласувал човек, съобщи Нова тв. При първия тур кандидатите бяха над 20, на втория тур отидоха Румен Радев и Цецка Цачева.


Изборният ден започна спокойно


Без инциденти започна изборният ден в страната. В София и в страната до момента не са подавани сигнали за изборни нарушения. Не са регистрирани нарушения в избирателните секции. Граждани обаче се оплакват, че бюлетината трудно се сгъва така, че да се запази тайната на вота, защото е къса, съобщи Нова тв.



Обновява се!