събота, 19 ноември 2016 г.

Лиляна Павлова за кабинет на Патриотите: Нека опитат, да видим какво могат да направят

Със сигурност ни трябва един експертен кабинет, който да си свърши работата до предстоящите парламентарни избори. Ние от ГЕРБ искаме да бъдат проведени скоро тези избори и гражданите да си изберат сами тези, които искат да ги управляват. Мандатът на този кабинет (на ГЕРБ) да формира стабилно управление вече е изчерпан.

Това заяви в ефира на Нова тв министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова "Забелязвам, че в момента няма сходни политики. Безспорно трябва да има стабилност и затова мисля, че тя ще се съхрани при създаването на експертния служебен кабинет", добави още тя. Попитана за евентуален сценарий за това Патриотите да направят кабинет, тя заяви: Нека опитат.

Да видим какво могат да направят. До преди месец подкрепяха нашия кабинет, а след като започна президентската кампания обърнаха нещата. "Не може без Бойко Борисов правителството да продължи да работи, той е лидерът. Да не говорим, че хората ни показаха, че не ни искат", така отговори тя по повод изказването на Валери Симеонов кабинетът да продължи мандата си, но без премиера.

"Сега предстои да направим дълбок анализ на това, което свършихме и да видим грешките си, защото явно грешим. Кризата е политическа, 2 милиона българи гласуваха за левите политики, достойното беше да си подадем оставката", допълни тя.